El sector de la imatge personal manifesta la seva indignació pel veto exercit per la presidenta del Senat, a instàncies del Govern, declarant la nul·litat del sufragi de l’esmena que baixava l’IVA del 21% al 10% a perruqueries, barberies i centres d’estètica a partir de l’1 de gener de 2022, i no incloent-la finalment, en el text de la Llei Antifrau que ha de votar-se en el Congrés el pròxim 30 de juny, sent la primera vegada que s’anul·la una votació per aquesta via en aquesta legislatura.

És sorprenent el menyspreu i abandó que sofreix el sector de la imatge personal declarat essencial i compost majoritàriament per petits negocis que són un pilar de treball essencialment femení, jove i autònom, per part del partit socialista (PSOE) i del Govern, que una vegada i una altra adopta mesures que el perjudiquen enormement (com oblidar el CNAE del sector d’aquells als quals se’ls permetia accedir a la segona ronda de ERTEs, o excloent-lo del llistat de sectors que podien demanar les ajudes directes per la COVID-19).

L’esmena transaccional que es va aprovar al Senat va comptar amb el suport del Grup Popular, el Grup Basc, Esquerra Republicana, Esquerra Confederal, Grup nacionalista, Grup Democràtic i Grup Mixt, per la qual cosa aquest veto unilateral, posa en qüestió el tarannà democràtic del Govern del PSOE passant per sobre de la voluntat unànime de la resta de grups parlamentaris (inclosos els seus propis socis de govern de coalició i la resta de partits que el secunda). Per això, totes les patronals, federacions, associacions i plataformes del sector, han enviat una carta al president d’Espanya, Pedro Sánchez, sol·licitant la seva empara.

Després dels últims esdeveniments, les més de 240.000 famílies que, d’una forma o una altra, viuen per, per a i de l’acompliment del seu treball diari en el sector de la imatge personal (perruqueria i estètica), volen agrair les mostres d’afecte i suport de gran part de la societat i mitjans de comunicació que no entenen aquesta actitud monolítica del PSOE que sembla voler castigar permanentment la imatge personal.

Per a fer visible la indignació s’ha organitzat un acte de protesta enfront del Congrés dels Diputats el 30 de juny a les 11:00h. que servirà de preàmbul de noves manifestacions i concentracions massives que s’estan preparant per tota Espanya.